Fontolva haladó

A nap kérdése

Aki a H1N1 oltás ellen agitál, potenciális gyilkos

2009. december 2. 18:06 / Borbás Barnabás

A címben tett kijelentés súlyos. Kérés, hogy a címolvasó-azonnalkommentelő-felháborodó attitűdöt azért pihentessük.

Alapvetésnek szögezzünk le még egy dolgot: nem kell hanyatt esni attól, ha valaki bekapja az aktuális influenzát, ágynak dől 10 napra, a kicsinél valamivel rosszabb neki (mind a szárazköhögés, mind a fejfájás, mind a láz undorító), aztán pár nap alatt visszaáll a normál menetbe. Előfordul. Hűtőfürdő, fokhagyma, lázcsillapító, liternyi tea percenként. Megoldható. Ettől nem kell kétségbe esni, néhány veszélyeztetett csoportot leszámítva az átlagpolgár nyugodtan áteshet az ilyenen, többször. Pánikolni, pánikból oltatni nem kell.

Az ilyen betegségekkel szemben tehát nem érdemes félelemig spannolni magunkat. Általában normális helyzetben, normális ember nem is foglalkozik olyannal, hogy akkor most influenza van.

Az viszont nem normális, hogy ha egy védőoltástól félni kell.

Ez a H1N1 kódon jegyzett vírus által okozott újinfluenza éppen annyira tragikus, mint amennyire tragikusan tévednek az eddigi halálozási statisztikák. Olvasom, hogy „kedd reggel meghalt az egyik új influenzával fertőzött kismama a Semmelweis Egyetem klinikáján, ezzel 14-ről 15-re emelkedett a halálos áldozatok száma". - Vagy számolni nem tudnak, vagy a szemléletük nincs rendben. Az állapotos asszony tragédiája ugyanis pontosan két ember halála: övé, és a meg nem születetté. Másik hír szerint jelenleg (szerda) három másik kismama van válságos állapotban, az orvosok szerint kevés eséllyel a túlélésre. Hat ember.

Természetesen az elhunytak egyike sem volt beoltva. A vakcina összetételéről, az oltásmechanizmusról a szakértők elmondták és el fogják mondani a főbb tudnivalókat, itt ezt fejtegetni nem is lenne hiteles. Az viszont itt is tény, hogy eddig Magyarországon 1,7 millió beoltottból 26 esetben regisztráltak igazoltan mellékhatást: fejfájást, kisebb allergiát.

Abban, hogy a magyar társadalom veszélyeztetett rétegeinek átoltottsága még mindig nem megfelelő, nyilván komoly szerepe van az oltással (magával a testbe juttatott anyaggal) kapcsolatos hisztériakeltésnek. Innentől pedig a dolog rettentő buta és gusztustalan oldala sejlik a láthatáron. A kedvenc példámat hozom előre: Posta Imre, elrugaszkodottabb jobbos fundi körökben bálványozott pszichológus (leginkább arról ismert, hogy leleplező könyveinek címe valamilyen szóvicc) blogjában a következő címmel publikált nemrég: A H1N1 és a vakcinája nem más, mint egy bináris, kombinált biokémiai fegyver! (Szigorúan terjesztendő!) Némi körítés után rögtön a lényegre térve a Posta által idézett levél kifejti, hogy a H1N1-et „az USA nevadai (zsidó irányítás alatt álló) kutatóbázisán" fejlesztették ki, valamint „Az alkalmazást tekintve a fő cél Magyarország, ahol háromszoros haszonnal kecsegtet a H1N1 zsidó-komcsi horda általi alkalmazása és a vakcinázás." A bejegyzéshez egyébként 400 komment érkezett. Aztán ott van még a magyar internet butábbik felén „nem kívánok összeesküvés-elméleteket gyártani" felütésre még egy adag biofegyverezés.

Hangulatkeltők és felelősök

Persze ember nincs, aki bizonyítaná, hogy egy ilyen lelkiszegény brokkoli, mint ez a Posta, vagy kurucos társai hozzájárultak ahhoz, hogy veszélyeztetett emberek maradtak oltatlanul. De az biztos, hogy baromságaik és még vagy ezerféle összeesküvés-elmélet lánclevelekben terjed, és hozzájárul ahhoz, hogy sokan jobban félnek az oltástól (és az oltással a magyarságot kiirtani vágyó zsidóktól), mint a betegségtől.

Persze a kormányzat hibája is komoly, amikor hagyja kibontatlanul az Omninvest offshore hátterét, ezzel is hátszelet adva a konspirációs habverésnek. Ez is bűn. Felelőtlenség.

Az oltástól félőknek, kurucra hivatkozóknak csupán annyit kellene elmagyarázni, hogy a kullanccsal összefüggő betegségek oltásait leszámítva egy egészséges magyar a felnőttkoráig 10 kötelező oltást kap. A zsidók nyilván abba tízbe csempésznék a biológiai fegyvert, amit mindenki megkap. Nem? De. Akkor a hülyeség innentől nyilván hagyható.

Komolyra fordítva. A H1N1 elleni oltás nem kötelező, de százszor elmondták már, hogy a veszélyetetett csoportok számára (várandós anyák, anyagcsere-betegségben szenvedők, kisgyermekek) erősen javasolt (egyszerűen azért, mert ők jó eséllyel belehalnak a fertőzésbe), mindenki másnak pedig javasolt (ti. hogy elterjedtsége ne fokozódjon, ezáltal a betegség ne kerülhessen a tényleg veszélyeztetettek közelébe). Innentől kezdve nem lehet sem nevetség, sem félelem tárgya az oltás. Azt pedig csak remélni lehet, hogy ennek felfogáshoz nincs szükség újabb halálesetekre.

Cimkék: H1N1

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2021, IGEN