Fontolva haladó

A nap kérdése

Bujtor István emlékére

2009. szeptember 26. 18:57 / Borbás Barnabás

Mindig csodáltam azokat, akiknek pótolhatatlan karakter-hang adatott. Marha hülyén hangzik ez, nem találtam rá jobb szót; szóval vannak emberek (valahogy úgy láttam, legtöbben férfiak, de persze biztosan nők is), akik már azzal képesek alakítani környezetüket és magukra irányítani a figyelmet, hogy megszólalnak. Akiktől minden szó úgy zeng, hogy az egyből megjegyezhető, senki mással össze nem téveszthető. Ha csak egyszer láttad és hallottad, az arcot elfelejtheted, de a hangját nehezen. - Szerencsés esetben az illető mondjuk magyar színész, akit tömegek ismernek és legtöbben elsősorban a hangjáról ismerik. Nekem ilyen Sinkovits Imre, vagy mondjuk az ízesen bazdmegolás veteránja, Dörner György. De biztos lehetne még sorolni.

Ilyen hang a fejemben Bujtor Istváné is. Legyen akár Bud Spencer, vagy Ötvös Csöpi vagy Sándor Mátyás. (Tényleg, vajon miért van az, hogy sokan vagyunk, akik reflexből kapcsoljuk el a Spencer-filmet a tévében, ha valamilyen újraszinkronizált verzióban nem az örökbecsű hangon szólal meg?) Minden különösebb máz, vagy tiszteletkör nélkül: Bujtor tényleg különleges és pótolhatatlan karakter marad. Amúgy nem tartom sokra a YouTube-mixekkel elintézett webes mementókat, de hirtelen nem tudtam jobbat. Néhány jelenet, amit a napokban rajtam kívül is sokan keresnek.

 

 

Bujtor István, 1942-2009. Nyugodjon békében.

Cimkék: gyász

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2021, IGEN